вторник, 9 октомври 2012 г.

Bosch пусна ново поколение ESP

Един от най-титулуваните производители на системи за безопасност, немската компания Bosch, представи още по-ефективна електронна стабилизираща програма. Иновацията носи името ESP®9-premium и по думите на шефа на Bosch Chassis Systems Control Герхард Щайгер ще стане основа за надграждане на останалите системи за безопасност в автомобила.

Основното отличие на иновационното ESP е, че за разлика от досегашното поколение разполага с още по-ефективна помпа, която повишава налягането в спирачната система екстремно бързо, практически без каквито и да било вибрации. Досега Bosch използваше двубутална помпа, а при ESP®9-premium тя е шестбутална и осигурява необходимото спирачно усилие равномерно.
Използването на ESP®9-premium ще е особено ефективно при автомобили, снабдени с адаптивен круиз контрол (АСС) и функцията stop&go. В този случай новата ESP®9-premium ще осигури мигновено спиране в екстремна ситуация и плавно в т.нар. автоматичен режим на намаляване на скоростта. Ефектът се постига благодарение на нов хидравличен модул и два допълнителни датчика.
Плавната работа на помпата води до намаляване на вибрациите, които неминуемо се предават и на каросерията. Според Bosch новата ESP практически изключва паразитни шумове и вибриране на педала на спирачката.  ESP®9-premium е с модулна конструкция и позволява надграждане със системи от HHC – Hill Hold Control до Adaptive Cruise Control – АСС.

0 коментара:

Публикуване на коментар